De Domstad maakt zich op voor de grote Utrecht Marathon die zondag wordt gelopen. Het oosten van de stad is voor het verkeer nauwelijks toegankelijk.

Vanwege het evenement moeten veel wegen voor het verkeer worden afgesloten.

Om de overlast te beperken is er voor de marathonlopers een parcours uitgezet van 21 kilometer dat twee keer gelopen moet worden. Ook wordt er "tegen de klok in" gelopen zodat het centrum dan zo snel mogelijk weer beschikbaar is voor het normale verkeer.

Vanaf 11:00 uur zijn er diverse afzettingen en omleidingsroutes. De Uithof zal uitsluitend bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en met de auto via de A28. Het fietsverkeer kan nagenoeg ongehinderd plaatsvinden van en naar De Uithof.

Wegafzetting

Tussen 12:15 uur en 13:30 loopt een grote groep lopers door het centrum van de stad. Vanaf dat moment zullen de toplopers de tweede ronde ingaan. De hoeveelheid lopers zal dan sterk gereduceerd zijn. Hierdoor is het kruisen van het parcours met de fiets of te voet geen probleem meer.

Voor auto’s zal het parcours afgesloten blijven totdat de laatste loper gepasseerd is. Direct na de laatste loper zullen de wegafzettingen opgeheven worden. Rond 16:00 uur verlaat de laatste loper Utrecht via de Koningsweg.

Pendelbus

De NS en de gemeentelijke vervoersdienst zetten gratis pendelbussen in tussen Utrecht Centraal en De Uithof. De bussen rijden tussen 9.00 en 17.00 uur en vertrekken ieder kwartier vanaf het busstation Centrumzijde halte C3. De bus stopt op Utrecht Centraal (halte C3), halte Heidelberglaan en halte P+R De Uithof.

Deelnemers en supporters van de Utrecht Marathon mogen gratis met deze bus reizen naar de Uithof en terug.