De zestig daklozen rond de Voorstraat kunnen een vrolijk Pasen tegemoet zien. Studentenvereniging UMTC organiseert voor hen een buurtborrel om zo een groot paasdiner te kunnen realiseren.

"De straat bestaat uit een gevarieerde groep mensen die er wonen, werken of leven: ondernemers, daklozen, studenten en bewoners. Er is echter weinig verbinding tussen deze mensen. Wij als studenten van UMTC willen dat veranderen", laat Vera van den Berg weten.

Om de hele buurt bij het evenement te betrekken zijn veel ondernemers bereid gevonden om hun steentje bij te dragen. 

"Er is weinig contact met de rest van de straat en de rest van de straat lijkt onderling ook weinig onderling contact te hebben. Daarom willen we als vereniging iets doen voor de straat en haar bewoners en het onderlinge contact stimuleren", vertelt Van den Berg.

Prijzen

Alle aanwezigen kunnen op deze avond loten kopen om de door winkeleigenaren van de Voorstraat aangeboden prijzen te winnen. Dit zijn onder andere waardebonnen van bloemist Buitengewoon, snackbar Huzur, broodjeszaak Zenwich, twee viergangendiners bij restaurant Opium en twee filmkaartjes bij Wolff City.

De opbrengst wordt gebruikt om samen met de de Albert Heijn het diner gratis te kunnen aanbieden aan de daklozen.