Café Havana in Utrecht gaat sluiten. De uitgaansgelegenheid staat op het punt om verkocht te worden aan de Amsterdamse horecaketen 'Loetje'.

Dit bevestigen meerdere bronnen woensdag aan DUIC.nl. Havana bevestigt ook dat het in een vergevorderd stadium is van een overname, maar wil nog geen details kwijt. 

Het gerucht ging al wat langer rond dat de disco/restaurant wel eens verkocht zou kunnen gaan worden.

De exacte details over de verkoop en de nieuwe invulling van het Rijksmonument op het Oudkerkhof volgen waarschijnlijk in de loop van de week.

Het succesvolle Loetje heeft al enige tijd geleden duidelijk gemaakt dat ze graag een vestiging in Utrecht willen beginnen. Recent was een pand aan de Biltstraat een optie, maar dat bleek bij nader inzien te klein.

Loetje laat weten dat Havanna niet de nieuwe locatie zal worden. Wat er wel gaat gebeuren met het pand is nog niet bekend.

In Noord-Holland heeft de populaire keten Loetje nu zeven vestigingen en de achtste opent binnenkort. Ze staan vooral bekend om hun uitstekende biefstuk. Hun credo luidt dan ook: "Geen Loetje is hetzelfde, maar de biefstuk smaakt overal gelijk."