Woonboulevard Kanaleneiland ondergaat metamorfose

De gehele woonboulevard in Kanaleneiland ondergaat de komende maanden een metamorfose. Het complex gaat voorzien worden van compleet nieuwe gevels en daarmee een geheel vernieuwde uitstraling. De opknapbeurt gaat zo’n drie miljoen kosten.  

Eigenaar Altera Vastgoed betaalt de totale vernieuwing en verduurzaming van het winkelcomplex. In 2013 werden inpandig al een aantal winkels op de bouelvard grootschalig verbouwd. Nu krijgt de gevel van hele complex, met een oppervlakte van 16 duizende vierkante meter, een totale make-over.

De winkels blijven gewoon open tijdens de verbouwingen. Alle gevels worden vernieuwd, waarmee het complex (daterend uit de jaren '60) tevens goed wordt geïsoleerd. De huidige luifels worden gesloopt en vervangen door nieuwe glazen luifels, circa 85 centimeter hoger dan de bestaande, om de onderliggende winkelpuien optisch hoger te maken.

Kwaliteitssprong

Wim Beelen, gebiedsmanager, legt uit dat na de oplevering van de nieuwe Ikea in januari en de aangekondigde make-over voor de rest van het gebied er een "kwaliteitssprong" wordt gemaakt. Tevens zal er worden geïnvesteerd in de openbare ruimte.

Inmiddels zijn de eerste twee fasen van een nieuwe gebiedsontsluitingsweg voor de woonboulevard aangelegd. De derde fase (ten zuiden van de A12) zal in 2016 worden gerealiseerd, na de renovatie van de Galecopperbrug.

Er zullen in het gebied meer plannen volgen die uiteindelijk samen zorgen voor de totale vernieuwing van de boulevard.

Lees meer over:
Tip de redactie