Bewoners Schildersbuurt spannen rechtszaak aan tegen de gemeente

Dertig bewoners uit de Schildersbuurt hebben een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Utrecht, omdat zij het niet eens zijn met verschillende bouwplannen in de wijk. De bewoners willen daarom dat de vergunningen vernietigd worden.

De zaak vindt vrijdag plaats bij de rechtbank in Arnhem.​

De gemeente verleende de afgelopen tijd vergunningen voor extra verdiepingen op negen panden aan de de Vossegatselaan, Jan van Scorelstraat en de Pieter Breughelstraat. Volgens de bewoners leiden deze plannen echter tot een inbreuk op hun privacy, toenemende druk op de parkeerruimte en de aantasting van het architectonisch beeld.

Ook bij een tiende pand bereiden de bewoners een rechtszaak voor. Daarnaast loopt er een aanvraag om de Plus supermarkt uit te breiden en tenslotte is er sprake van een aanvraag voor de bouw van 27 appartementen.

Breder verband

De vergunningsaanvragen werden gedaan door één vastgoedexploitant. "Het neemt maar toe, het gaat maar door. We hameren er bij de gemeente op dat ze de individuele vergunningen in breder verband beoordelen”, aldus bewoner Jeroen Windt.

De rechtszaak vindt plaats in Arnhem, om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan. Eén van de bewoners die bezwaar maakt, is namelijk zelf rechter in Utrecht.

Lees meer over:
Tip de redactie