Er heeft zich op tien maart opnieuw een incident voorgedaan bij de chemische fabriek BASF in de Meern. Bij het incident is 1,1 kilogram nikkel binnen de fabrieksmuren gelekt.

Nikkel kan voor mensen na langdurig contact kankerverwekkend zijn. "Wij liggen onder de loep en dat beseffen we ook", aldus Xavier Leclais woordvoerder van BASF.

"De stof heeft geen gevaar gevormd voor de medewerkers, omdat ze persoonlijke bescherming droegen", aldus Leclais. Daarnaast heeft de stof geen gevaar gevormd voor de omwonenden, omdat deze binnen de fabrieksmuren is gebleven.

De oorzaak van het incident is nog onbekend en wordt onderzocht. "Wij nemen dit heel serieus om herhaling in de toekomst te voorkomen", zegt de woordvoerder.

Hij legt uit dat er wordt gewerkt aan een actieplan om de veiligheid te verbeteren. "Zodra deze afgetimmerd is, zullen we dat delen. Ons streven is om het aantal incidenten naar nul te brengen."

Wethouder Lot van Hooijdonk heeft gistermiddag tijdens de gemeenteraadscommissie gezegd dat BASF amper leert van de incidenten.