Marten Foppen wordt de nieuwe directeur van Het Spoorwegmuseum. Foppen was de afgelopen zes jaar directeur van het Dolfinarium in Harderwijk. 

Dat maakt het museum donderdag bekend.

Hij volgt Paul van Vlijmen op die begin november vorig jaar vertrokken is naar de Stichting Defensiemusea. Foppen start zijn werkzaamheden per 20 april.

Engelhardt Robbe, voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Spoorwegmuseum, is blij met de nieuwe topman. "De Raad van Toezicht is zeer content met Marten Foppen als nieuwe directeur", aldus Robbe.

"Het Spoorwegmuseum biedt educatie door vermaak, de ervaring en achtergrond van Marten passen perfect bij dit uitgangspunt. Wij zien met vertrouwen uit naar de samenwerking met Marten en wensen hem alle succes", stelt de voorzitter.

Bezoekers

Bij Het Spoorwegmuseum werken circa 120 personen, vorig jaar trok het museum een recordaantal van 406.000 bezoekers. Sinds de oprichting van het museum bezochten bijna tien miljoen personen het museum.

In 2005 heropende het museum na een grote verbouwing. Sindsdien zijn de bezoekersaantallen verdubbeld en staat Het Spoorwegmuseum steevast in de top tien van best bezochte musea van Nederland. In de maand juni viert Het Spoorwegmuseum haar 10-jarig jubileum na de heropening.

Dit jaar haakt Het Spoorwegmuseum onder andere aan bij de festiviteiten rond de start van de Tour de France in Utrecht met de tentoonstelling ‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour’. Deze loopt van 16 april t/m 26 juli.