De duurste parkeergarage in Utrecht is La Vie aan de Sint Jacobsstraat, daar betaal je omgerekend 4,29 euro per uur.

Parkeergarage Grifthoek is de goedkoopste in Utrecht, daar betaal 2,03 euro per uur, hier is het mogelijk om per minuut te betalen. Het gemiddelde tarief voor één uur parkeren in een garage in de stad is 3,01 euro. Dit blijkt uit de Nationale Parkeertest 2015.

De parkeergarages in Utrecht zijn de op drie na duurste van het land zijn. Alleen in Amsterdam (5,01 euro) Den Haag (3,50 euro) en Rotterdam (3,21 euro) is het duurder parkeren. 

In 2015 is het gemiddelde tarief van de onderzochte parkeergarages in Nederland 2,77 euro per uur. Dit is een stijging van 2 procent ten opzichte van 2014 (2,73 euro).

Amsterdam

Net als vorig jaar wordt het hoogste tarief voor een uur parkeren gerekend in het centrum van Amsterdam. De Q-Park parkeergarages aan de Nieuwezijds Kolk en Beursplein rekenen 6,00 per uur. 

De Nationale Parkeertest is een initiatief van Detailhandel Nederland. "Na een dagje winkelen betalen consumenten al snel 12 procent te veel aan parkeerkosten. Het moet mogelijk worden dat consumenten alleen betalen voor de tijd die ze daadwerkelijk geparkeerd stonden", vinden zij.