Het geplande buurtwinkelcentrum in de zuidpunt van winkelgebied Leidsche Rijn Centrum wordt geschrapt. 

De gemeente Utrecht loopt daarmee naar verluidt 2,5 miljoen euro mis, meldt het AD.

Op het stuk grond in de zuidpunt zouden onder meer een Albert Heijn en een Lidl komen. De gemeente Utrecht rekende op ongeveer 2,5 miljoen euro aan inkomsten voor het grondgebied. Wethouder Kees Geldof (VVD) houdt er rekening mee dat in een later stadium woningen worden gebouwd die geld zouden kunnen opleveren.

Kees Geldof zou afgelopen vrijdag een geheime brief naar de gemeenteraad hebben gestuurd. Het AD meldt dat de wethouder tegemoet wil komen aan de wens van projectontwikkelaar ASR en toekomstig eigenaar Corio door toestemming te geven voor de vestiging van een mega Jumbo.

Twee derde van de winkelketens heeft geen interesse om zich te vestigen in het in aanbouw zijnde Leidsche Rijn Centrum. Jumbo wil zich vestigen met een enorme supermarkt in het gebied.

Verenigde winkeliers in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern zijn niet blij met de komst van een mega Jumbo: "Ten tijde van de eerdere besluitvorming konden wij niet aangemerkt worden als belanghebbenden", aldus woordvoerder Toon Gispen tegen het AD.

Al langer is er discussie over het winkelcentrum. De plannen dateren van jaren geleden, toen consumenten nog vol vertrouwen waren en meer goederen kochten in fysieke winkels. In de loop van de jaren is het plan al vaker aangepast.