Ruim honderd grafische kunstwerken, waaronder het werk van Utrechtse kunstenaars als Dirkje Kuik en Charles Donker, worden geveild en tentoongesteld.

Kunstuitleen Utrecht opent hiervoor op vrijdag 20 maart de expositie Daglicht in Vechtclub XL waar al het werk te zien zal zijn.

Kunstuitleen Utrecht is een bibliotheek, maar dan voor kunstwerken. "Met name particulieren lenen kunst van ons en kleurrijke werken zijn populair", aldus Renée Beurskens medewerker van Kunstuitleen Utrecht. De kunstwerken zijn allemaal eerder aangekocht door de kunstuitleen en nu gaat een deel verkocht worden.

Van alle kunstwerken die de uitleen bezit is er een deel uitgeleend, sommigen worden gepresenteerd in de kunstuitleen en anderen liggen al tientallen jaren in het depot. Voorheen had de kunstuitleen verschillende vestigingen in de provincie Utrecht en daarmee meer plaats voor een omvangrijkere kunstcollectie.

"We hebben nu nog één kunstuitleen en daarom geen plaats om alle werken in te lijsten. Het is zonde om deze werken in het depot te laten liggen. Ze verdienen het om gezien en verkocht te worden", aldus Beurskens