De problemen met het treinverkeer rondom Utrecht Centraal maandag duren waarschijnlijk tot het begin van de avond. 

Dat laat de NS maandag weten. De oorspronkelijke prognose was het middaguur, dat werd later bijgesteld naar 16.00 uur en daarna nog later.

Tussen Utrecht en Schiphol zijn de problemen naar verwachting rond 17.30 uur voorbij, en tussen Utrecht, Alphen aan de Rijn en Gouda rond 20.00 uur.

Door een kapotte bovenleiding rijden er maandag nauwelijks treinen van en naar Utrecht, het belangrijkste treinknooppunt van Nederland. Rond 13.30 uur meldde de spoorwegen dat de bovenleiding is hersteld en dat de dienstregeling stukje bij beetje zal worden hervat.

NS adviseert reizigers de Reisplanner en de actuele vertrektijden in de gaten te houden.

Tijdens de ochtendspits zette NS (snel)bussen in bijna alle richtingen van en naar Utrecht in. De vertragingen liepen voor reizigers op tot ongeveer een uur.

Alle richtingen

​De treinen in nagenoeg alle richtingen hebben last van de verstoring, zoals van en naar Schiphol, Den Haag, Breukelen, Den Bosch en Nijmegen.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) onderzoeken samen met Prorail welke treinen er kunnen rijden. Er wordt geadviseerd om indien mogelijk station Utrecht Centraal te mijden.

Vorige maand waren daar ook een hele dag problemen met het treinverkeer, toen was een computerstoring de oorzaak.

Heeft u foto’s of video’s bij dit nieuws, stuur ze in via WhatsApp. Of mail regio@nu.nl

Bekijk de actuele situatie op het spoor