De gemeente Utrecht heeft 900 aanmeldingen binnen gekregen voor het stadsgeprek energie. De uitkomst van de bijeenkomst gaat gebruikt worden in het nieuwe energieplan van de gemeente.

 

Dat maakte de gemeente dinsdag bekend.

Burgers kunnen zo meedenken over de invulling van duurzaamheid in Utrecht. Bij de opzet was uitgegaan van hooguit 150 deelnemers, maar vanwege de grote belangstelling wordt nu geloot voor 200 deelnemers.

"Ik ben enorm blij verrast door de vele aanmeldingen. Je kunt er aan aflezen hoeveel waarde onze bewoners hechten aan energiebesparing. Ik weet zeker dat dit stadsgesprek onze stad veel gaat opleveren", laat wethouder Lot van Hooijdonk van Milieu en Duurzaamheid weten.

Vergoeding

De Utrechters die worden ingeloot krijgen een vergoeding voor hun deelname aan het stadsgesprek. Het stadsgesprek zal drie keer op zaterdag een dagdeel duren, in totaal zijn de mensen er zo’n achttien uur aan kwijt. Hier staat een vergoeding tegenover van 300 euro aan VVV Cadeaubonnen of een cadeaubon van 600 euro die aan energiebesparende middelen uitgegeven moet worden.

De aanmelders krijgen rond 5 maart bericht of zij zijn ingeloot om aan de drie gespreksdagen deel te nemen. Duizenden Utrechters hadden een uitnodiging hadden gekregen.