Zo'n tien chauffeurs van reguliere taxibedrijven hebben maandagochtend een rijder van Uberpop klemgereden bij het Moreelsepark in Utrecht.

Dat meldt AD.

De chauffeurs hebben de man verder niet aangevallen. De politie werd ingeschakeld en heeft bemiddeld tussen de chauffeurs.

Uber is sinds 17 februari actief in Utrecht. De taxidienst rijdt ook in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Uber biedt, naast legaal taxivervoer met chauffeurs met een vergunning, ook Uberpop aan. Hier kunnen 'normale' bestuurders zich voor aanmelden. Vervolgens kunnen zij zonder licentie passagiers rondrijden. Alle Uber-diensten werken via een app waarin taxi's besteld, gevolgd, beoordeeld en betaald kunnen worden.

Illegaal

Uberpop is in Nederland illegaal verklaard en het bedrijf heeft al twee dwangsommen van in totaal 60.000 euro gekregen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op zeker drie plaatsen in Amsterdam ook Uberpop-chauffeurs klemgereden door reguliere taxichauffeurs. Taxichauffeurs vinden dat de overheid harder moet optreden tegen het illegale Uberpop. Woensdag protesteerden in Den Haag ongeveer tweehonderd chauffeurs tegen de dienst.

De D66 fractie in Utrecht liet vorige week weten de omstreden dienst UberPop van het bedrijf Uber niet op voorhand te willen verbieden, maar oude regelgeving aanpassen "op de veranderende samenleving en daarin alle belanghebbenden een stem geven".