Heracles en FC Utrecht beginnen zaterdag vol vertrouwen aan hun onderlinge confrontatie in Almelo.

De thuisclub dankt dat aan de zege van vorige week op Feyenoord (2-0) in het Polman-stadion, Utrecht leidde met een klinkende overwinning het afscheid in van Ernie Brandts als trainer van FC Dordrecht (6-1).

''De wedstrijd tegen Feyenoord heeft een goed gevoel opgeleverd. We hebben laten zien wat we kunnen brengen'', zei de Almelose coach John Stegeman vrijdag. ''Als we gedisciplineerd spelen en onze taken uitvoeren, dan kunnen we dus zelfs van Feyenoord winnen. Het is belangrijk dat we dat weer kunnen oproepen.''

Dat moet gebeuren zonder Thomas Bruns (geschorst) en Oussama Tannane, die nog disciplinair gestraft is. Mike te Wierik is deze week geopereerd aan de buikwand en ook niet inzetbaar.

Trainer Rob Alflen van Utrecht koestert geen revanchegevoelens ten opzichte van Heracles, dat in de Galgenwaard won. ''Bij mij leeft vooral het gevoel dat er een lijn in moet komen. Dan bedoel ik: dat we iets gaan neerzetten dat op een serie lijkt."

Volgens de Utrecht-coach heeft Sébastien Haller zijn vier treffers tegen Dordrecht goed 'verteerd'. ''Zweven doet hij niet, maar je ziet wel dat hij aan zelfvertrouwen heeft gewonnen. Verder is er weinig veranderd. De groep werkt geconcentreerd toe naar Heracles-uit."

Kristoffer Peterson is terug uit Zweden en maakte deze week zijn rentree op het Utrechtse trainingsveld, maar de aanvaller heeft nog wel een paar weken nodig om wedstrijdfit te worden. Peterson brak op de training zijn kaak door een klap van Anouar Kali, inmiddels een oud-ploeggenoot.