Begroting Hogeschool Utrecht opnieuw afgekeurd door Hogeschoolraad

De Hogeschoolraad (HSR) van de Hogeschool Utrecht heeft met een kleine meerderheid de begroting over het jaar 2015 verworpen. Het is de tweede keer dat de raad deze begroting afkeurt.

Dat meldt hogeschoolsite Trajectum woensdag.

De HSR keurde de begroting tijdens een vergadering in januari ook al af. De kritiek richtte zich toen onder meer op de uitvoering van bezuinigingsmaatregelen bij de facilitaire dienst, HU Diensten.

Bovendien voelt de raad zich te weinig betrokken bij onderwijsinnovatie en zouden risico's van de verhuizingen van de verschillende locaties onvoldoende in kaart gebracht zijn.

Toezeggingen

Het College van Bestuur (CvB) deed na de eerste afkeuring enkele toezeggingen, aldus Trajectum. Toch was meerderheid van de Hogeschoolraad niet overtuigd. Er zijn in de afgelopen jaren vaker zaken toegezegd die niet zijn nagekomen, zo was de klacht.

"We gaan een spannende tijd tegemoet", voorspelde HSR-voorzitter Cees Braas na de stemming gisteren. Een gebruikelijke stap in deze situatie is dat het CvB naar een landelijke geschillencommissie stapt, die dan bemiddelt of een bindende uitspraak doet.

Lees meer over:
Tip de redactie