'Vier medewerkers FC Utrecht verduisterden zeker twee ton'

Vier werknemers van FC Utrecht hebben over de afgelopen jaren op grote schaal fraude hebben gepleegd.

Dit melden diverse anonieme bronnen rondom de club aan DUIC. De schade zou meer dan 200.000 euro zijn.

Twee weken geleden werd al bekend dat een medewerker van FC Utrecht zich zou hebben laten 'overvallen'. Hij wordt er nu van verdacht 77.500 euro te hebben verduisterd.

Maar ook een financieel medewerker van de club heeft een jaar geleden over een periode van maanden tot bijna 100.000 euro verduisterd. Dit is door de club nooit naar buiten gebracht.

Nadat dit bij de club bekend is geworden werd de medewerker ontslagen en een terugbetalingsregeling ingesteld. Meerdere bronnen in en rond de club bevestigen dit en spreken van ook nog twee fraudegevallen bij de fanshops.

De club wil geen commentaar leveren. "Op veronderstellingen gebaseerd op aannames en anonieme bronnen reageren wij niet."

De financieel medewerker die fraudeerde wilde ‘geen gedoe’ en beloofde elke euro terug te betalen. Zo voorkwam hij een strafrechtelijke vervolging. Deze man zou nu werkzaam zijn bij een van de sponsors van FC Utrecht. Het is niet bekend of het geld is terugbetaald.

Fanshop

Maar dat zou niet het enige geval van fraude binnen de club zijn in de afgelopen periode. Een medewerker van de fanshop op Hoog Catharijne zou voor tienduizenden euro’s in eigen zak hebben kunnen stoppen twee jaar geleden. Ook hij werd ontslagen.

Als laatste zou een vrouwelijke medewerker van de fanshop het voorbeeld hebben gevolgd van de fraudeurs en tot duizenden euro’s hebben weggemoffeld. Volgens de bronnen lopen de bedragen die zijn ontvreemd in totaliteit tot boven de 200.000 euro. Alleen in het geval van in scene gezette overval zou een juridische procedure zijn gestart.

Lees meer over:
Tip de redactie