Vijfhonderd afgestudeerden Utrecht hebben diploma nooit opgehaald

Ongeveer vijfhonderd studenten van de Universiteit Utrecht hebben nooit hun bul opgehaald. Het oudste document ligt al in de kast sinds 1999 en is van een afgestudeerde student Scheikunde.

Dit meldt het universiteitsmagazine DUB.

De diploma's worden na de studie met een feestelijke uitreiking overhandigd of gewoon opgehaald bij het studiepunt van de opleiding. Het blijkt echter dat niet iedereen dit doet. Jaarlijks blijven er diploma’s in de kast liggen.

De meeste van de vergeten bullen zijn logischerwijs van afgelopen jaar. Toch liggen er ook diploma’s al jaren te verfstoffen. Bij de studie Rechten liggen de meeste diploma’s in de kast te wachten, 102 bullen zijn nooit opgehaald, het oudste niet opgehaalde diploma dateert van 2006.

Ook bij Geowetenschappen liggen er nog 47 bullen, waarvan de oudste uit 2007. Bij andere studierichtingen liggen er minder papieren te wachten.  De meest accurate studenten studeren Geneeskunde en Diergeneeskunde, deze halen bijna altijd hun bul direct op.

Eerst werd uitgegaan van driehonderd 'vergeten' documenten, maar na openbaring van cijfers van de faculteit Sociale Wetenschappen komt het aantal op ruim vijfhonderd uit.

Lees meer over:
Tip de redactie