Voedsel Hub organiseert tweede bijeenkomst na succesvolle eerste middag

Afgelopen vrijdag is het startschot gegeven voor Voedsel Hub. Deze organisatie heeft een samenwerkingsverband opgezet waarbij gezonde voeding uit de regio op een gemakkelijke manier in Tuinwijk terecht komt.

De vereisten aan dit voedsel zijn vers, lokaal en natuurlijk. Aanstaande vrijdag is wegens succes een tweede bijeenkomst in buurtcentrum De Leeuw ingepland waar meer informatie over het voedsel wordt verstrekt.

De initiatiefnemers Boudewijn en Michiel willen de mensen in de wijk concreet helpen met het verbeteren van hun gezondheid. Voedsel Hub wil naast het aanbieden van de Voedsel Kit ook de interactieve bijeenkomsten waarbij praktische kennis en inzicht worden gedeeld een vervolg geven.

De Voedsel Kit is een krat met een verzameling van deze lokale producten. Michiel: "Het is echter niet alleen een kit. We geven informatie over hoe het voedsel best te bereiden en kunnen daarbij concrete voorbeelden geven. Het voedsel krijgt diegene dan ook gelijk mee. Een kitje met wat extra’s."

Volgens Boudewijn was de eerste bijeenkomst een succes. "We moeten mensen blijven informeren over het voedsel. Alles wat in het mandje zit (groente, fruit en sappen) is te krijgen op een half uur fietsafstand. Dat maakt het naast vers ook gelijk duurzaam."

Momenteel hebben zich nu weer genoeg geïnteresseerden aangemeld voor de tweede bijeenkomst. Boudewijn: "De bijeenkomsten met presentatie zijn daarna weer even afgelopen, maar de kit blijft wel wekelijks op vrijdag te verkrijgen via het afhaalpunt in het buurtcentrum." Daarbij zullen de mannen van Voedsel Hub elke vrijdag aanwezig zijn om de afnemers te voorzien van informatie.

Lees meer over:
Tip de redactie