Transformatie Neudeflat naar appartementencomplex gaat beginnen

De transformatie van de Utrechtse Neudeflat gaat volgende maand beginnen. De plannen zijn klaar en de omgevingsvergunning is afgegeven.

Over iets meer dan een jaar moeten de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in het pand.

Het pand staat al enkele maanden zo goed als leeg nadat de gemeenteambtenaren vetrokken naar het nieuwe Stadskantoor. Nu is er een vergunning afgegeven voor de transformatie naar appartementen.

"Het pand heeft al een woonbestemming, ik verwacht dus weinig tot geen bezwaren", vertelt Michel Schipper van ontwikkelaar De Nieuwe Norm. "Op de tweede tot en met vijftiende verdieping worden de ruimtes omgebouwd naar 88 appartementen met een hoog afwerkingsgehalte."

In de kelder en op de eerste en zestiende verdieping moet horeca komen, met op de bovenste verdieping een uitzicht over de Utrechtse binnenstad.

Omdat de ruimte oorspronkelijk niet bestemd is voor horecagebruik moet hiervoor een vergunning worden aangevraagd, deze aanvraag loopt nog.

Eerder was er sprake dat restaurantketen Vapiano een ruimte zou gaan huren in de Neudeflat, maar dit ging niet door na bezwaren van andere horecaondernemers.

Lees meer over:
Tip de redactie