Bij het Utrechtse initiatief hondjeuitlaten.nl zijn sinds de start vorige week ruim 160 aanmeldingen binnengekomen. 

Dat zegt initiatiefnemer Lars Berends maandag tegen DUIC.nl. Het idee van de student voor een honden-uitlaat-service komt voort uit zijn minor Het Project van je Leven aan de Hogeschool Utrecht.

De 24-jarige Berends lanceerde vorige week hondjeuitlaten.nl. Hiermee kunnen hondenliefhebbers zonder hond en hondenbezitters met elkaar in contact komen zodat de hond uitgeleend kan worden voor een wandeling.

Berends vertelde bij de lancering: "Er zijn veel hondenliefhebbers die vanwege hun woonsituatie geen hond kunnen houden. Ook zijn er veel baasjes die niet zo vaak de hond kunnen uitlaten als ze het liefst zouden doen. Hier komt het idee voor hondjeuitlaten.nl vandaan."

Door media-aandacht van vorige week zijn er veel inschrijving, het grootste gedeelte zijn mensen die graag met honden willen lopen.

Berends benadrukt dat het juist ook een uitkomst is voor hondenbezitters: "Er zijn de laatste tijd veel hondenuitlaat-services bijgekomen, maar daarbij ontbreekt het vaak toch aan persoonlijk contact. Bij de honden-deel-service komen buurtbewoners met elkaar in contact om elkaar te helpen."