De gemeente Utrecht heeft inzicht gegeven in de kosten van de nieuwjaarsreceptie. De bijeenkomst voor medewerkers en relaties van de gemeente Utrecht heeft 76.267 euro gekost. 

Dat laat de gemeente weten in antwoord op schriftelijke vragen die werden ingediend door de VVD, SP en D66. Dit deden de partijen na berichten in de media dat Utrecht de duurste nieuwjaarsrecepties zou hebben van het land met een totale kostenpost van 80.000 euro.

De hoogste kostenpost van de nieuwjaarsreceptie was de catering waaraan bijna 27.000 euro werd uitgegeven. De techniek en de beveiliging kostten respectievelijk 18.600 euro en 3.500 euro. Verder zijn er nog kosten gemaakt voor zaken als fotografie en muziek.  

Investering

Omdat het feest voor het eerst in het Stadskantoor werd gehouden waren er ook eenmalige investeringskosten nodig voor onder andere de ombouw van de receptiebalie, computers en pinautomaten voor in totaal 6.207 euro, zo liet de gemeente weten. Ook gaf de gemeente nog bijna 16.000 euro uit aan de nieuwjaarsbijeenkomst voor de medewerkers.

Hogere kosten

De partijen wilden van de gemeente weten waarom de kosten dit jaar hoger waren dan vorig jaar, terwijl het feest dit jaar in een eigen pand werd gehouden. 

Volgens de gemeente zijn de hogere kosten te verklaren vanwege het inhuren van benodigdheden voor catering zoals mobiele barren. Vorig jaar was de nieuwsjaarsreceptie in de Stadsschouwburg, waardoor de kosten hiervoor lager waren.  Het college deelt de mening van de partijen dat de gemeente terughoudend moet zijn in de uitgaven bij dit soort evenementen: “Daarom zal er gekeken worden hoe de nieuwjaarsbijeenkomst in het vervolg vormgegeven zal worden.”