In het oude postkantoor op de Neude in Utrecht zal op 26 september 2015 een zogenaamd 'ligconcert' plaatsvinden. 

Pianoduo Sandra en Jeroen van Veen zullen dan de Canto Ostinato vertolken op twee vleugels in het midden van de hal. Het publiek kan, liggend op matrassen rondom de vleugels, van de muziek genieten.

"De ligconcerten zijn altijd razend populair en op deze markante plek in Utrecht helemaal", zegt organisator Theather Kantoor maandag.

De organisatie van het concert, Theater Kantoor, kwam op het idee na een bericht van DUIC dat de huidige exploitant de evenementenvergunning rond heeft.

Sandra en Jeroen van Veen vertolken de Canto Ostinato wereldwijd in diverse zalen en theaters, waaronder bijvoorbeeld ook het Concertgebouw en de Beurs van Berlage. 

Wij zijn er als Utrechts theaterproducent erg trots op dat we deze unieke kans kunnen bieden en dit concert kunnen organiseren."

 Bij een ligconcert staan er maar een beperkt aantal stoelen, de meeste mensen nemen een eigen matrasje en deken mee en liggen rondom de pianisten.

Bijna de helft van de kaarten voor het concert zijn verkocht. Daarom wordt er gekeken of er een tweede concert gegeven zal worden.