De voormalige werkloods van Werkspoor wordt tijdens de Tour de France in Utrecht omgetoverd tot een camping. 

De oude Werkspoorloods aan de Tractieweg op industrieterrein Cartesiusweg staat voor een groot deel leeg.  Bezoekers van de Tour de France kunnen daarom hun tenten in de loods opzetten, die tijdens het evenement verandert in een camping. 

In het gebouw worden van vrijdag 3 tot maandag 6 juli tevens ‘special units’ aangeboden. Onder meer een saharatent, mobiele hotelkamer en houten ‘festihut’ zullen daar te zien zijn.

De initiatiefnemers Charlotte, Maurice en Bianca Ernst willen met de tijdelijke camping aandacht vragen voor leegstaande panden en in het bijzonder voor de oude loods van Werkspoor. 

Creatieve hotspot

Stedenbouwkundige Charlotte Ernst is al langer bezig met het bedrijventerrein. “We willen bijdragen aan het transformeren van het Cartesius bedrijventerrein naar een creatieve hotspot van Utrecht.

Op dit moment zijn er wel initiatieven in de loods, maar dat is over het algemeen kleinschalig opgezet. De Tour leent zich uitstekend om een groter publiek te bereiken en bekender te maken als creatieve omgeving", aldus Ernst. 

Cycle Camping Cartesius, zoals de camping officieel heet, wil van het kamperen daarom een beleving maken. Initiatiefnemers uit de buurt en Utrechtse ondernemers kunnen zich met ideeën melden bij de organisatie.