De Utrechtse student Lars Berends heeft een honden-deel-service gelanceerd. Hiermee kunnen hondenliefhebbers zonder hond en hondenbezitters met elkaar in contact komen zodat de hond uitgeleend kan worden voor een wandeling. 

De 24-jarige Berends bedacht de service in het kader van zijn minor. Volgens hem zijn er veel hondenliefhebbers die vanwege hun woonsituatie geen hond kunnen houden. Ook zijn er veel baasjes die niet zo vaak de hond kunnen uitlaten als ze het liefst zouden doen. 

"Onder medestudenten zag ik bijvoorbeeld veel klasgenoten die thuis een hond hebben, maar op kamers geen huisdier mogen houden. Zij hebben bovendien vaak tijd om de hond uit te laten op momenten dat een hondeneigenaar dat niet kan. Hier komt het idee voor hondjeuitlaten.nl vandaan", aldus Berends. 

Hondenwensen

Bij aanmelding op de website geven hondenliefhebbers en eigenaren elkaar informatie over hun hondenwensen en hoe intensief en wanneer men graag met een hond wil wandelen. Hondeneigenaren vertellen waar hun hond beschikbaar is voor een wandeling.

Deelnemers kunnen elkaar vinden aan de hand van voorkeursdagen en in welke buurt men woont. Hondjeuitlaten.nl checkt vervolgens welke aanmeldingen op elkaar aansluiten en brengt de hondenliefhebbers met elkaar in contact.

Eerste matches

Sinds de lancering van de site hebben al tientallen hondenliefhebbers in de regio Utrecht zich geregistreerd. “De ambitie is om nog deze maand de eerste matches te maken. We focussen daarom nu op de regio Utrecht, wanneer hier de eerste succesvolle matches lopen en de eerste evaluaties onder de gebruikers gedaan zijn, gaan we langzaam de regio vergroten" vertelt Berends. 

Het uiteindelijke doel van Berends is om hondjeuitlaten.nl voor de Nederlandse hondenliefhebber te laten zijn, wat Snappcar en AirBnB voor autogebruikers en vakantieliefhebbers is.