In een flatgebouw aan de Centaurusdreef in Overvecht is in de nacht van woensdag op donderdag een woning uitgebrand. Daarbij vielen zeven gewonden. 

De brand brak rond half 1 uit in de flat. De brandweer was snel ter plaatse en kon na ongeveer een half uur het sein ‘brand meester’ geven. 

Bij de brand raakten meerdere mensen gewonden. Zeven personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook. Volgens woningcorporatie Mitros zijn de slachtoffers buiten levensgevaar. 

Vanwege de brand moesten enkele aangrenzende woningen worden ontruimd. De bewoners van de geëvacueerde woningen zijn tijdelijk opgevangen in sporthal aan de Schooneggendreef, zo meldt de VRU. Het is nog niet duidelijk wanneer de bewoners van de flat naar hun woningen terug kunnen. 

Asbest

Bij de brand in de flat is asbest vrijgekomen zo laat woningcorporatie Mitros weten aan RTV UtrechtDe asbest komt uit de gevel van het pand.

De omgeving van de flat is daarom afgezet met linten. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de asbest opruimen en verwacht hier tegen het eind van de middag mee klaar te zijn. 

Het is nog niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan.