Medewerkers van de Hogeschool Utrecht die als kerstgeschenk voor een cadeaukaart van V&D hebben gekozen, worden aangeraden om die zo snel mogelijk te verzilveren.

Dat meldt Trajectum.

Het warenhuis heeft grote financiële problemen. De firma Tintelingen heeft het advies, om de cadeaukaart snel te besteden, gegeven in een mail aan de medewerkers van de hogeschool. Dit bedrijf verstrekte het kerstcadeau voor de onderwijsinstelling.

Afgelopen december konden medewerkers kiezen tussen een kerstpakket, donatie aan een goed doel of een artikel uit de webshop van Tintelingen, waaronder een cadeaubon van V&D. Zo’n 1.130 medewerkers kozen voor de V&D-bon ter waarde van 45 euro.

Problemen

Het concern verkeert echter in financiële problemen, zo vroeg V&D aan haar verhuurders een huurvrije periode van vier maanden en aan alle medewerkers een loonsverlaging van 6 procent. Verhuurder van de Utrechtse vestiging IEF Capital gaat hier echter niet mee akkoord, gisteren diende het kort geding. De rechter moet nog uitspraak doen.

"Deze onzekere situatie kan mogelijk tot gevolg hebben dat u op korte termijn uw V&D-cadeaukaart niet meer kunt besteden bij één van de V&D filialen", citeert Trajectum uit de mail van Tintelingen. "Wij vinden het van belang u op dit risico te wijzen en adviseren u dan ook om zo spoedig mogelijk uw cadeaukaart te besteden."

Verzilveren

Een medewerker van Tintelingen laat desgevraagd aan het magazine van de Hogeschool weten dat de tegoeden van de cadeaukaarten al aan het warenhuis zijn overgemaakt. Bij een eventueel faillissement zal het moeilijk worden om de bon te verzilveren.

De cadeaubon van V&D is 'voorlopig' uit het assortiment van Tintelingen gehaald. "Want als mensen vandaag een bon bestellen en V&D gaat morgen failliet dan hebben we een probleem."