Algemeen Directeur van FC Utrecht, Wilco van Schaik, geeft toe dat een medewerker verdacht wordt van het verduisteren van een geldbedrag van de voetbalclub.

Gisteren liet DUIC al weten dat het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat er geen daadwerkelijke overval heeft plaatsgevonden maar dat deze in scene is gezet.

De club kwam voorheen vrijwel niet met informatie naar buiten over het incident. Van Schaik: "De afgelopen week mochten wij niet communiceren over hetgeen hier gebeurd is. Nu kunnen we na overleg met het OM een aantal zaken nader toelichten."

Vanwege het onderzoek naar het misdrijf en de verdachten mocht FC Utrecht niet eerder met een toelichting komen. "Dat had te maken met het feit dat er mogelijk een netwerk achter kon zitten. En dat netwerk moest zorgvuldig door justitie worden nagetrokken en onderzocht."

Eenmansactie

De club laat weten dat ze al heel gauw wisten dat er waarschijnlijk nooit een overval is geweest maar dat er sprake was van verduistering of diefstal. "Op basis van de informatie zoals die nu door het OM is gecommuniceerd, gaat het om een eenmansactie van een inmiddels geschorste medewerker in ons bedrijf waarbij mogelijk externe handlangers betrokken zijn", aldus Van Schaik.

Het OM heeft de vermoedelijke dader vorige week aangehouden en in voorlopige hechtenis gesteld. Voor de verduistering van het geldbedrag bij FC Utrecht is eergisteren een vierde persoon aangehouden.

Gisteren is nog een vijfde verdachte aangehouden in deze zaak. FC Utrecht en het OM willen nog steeds weinig kwijt over de hoogte van het bedrag dat meegenomen zou zijn, meerdere bronnen melden dat het gaat om 77.500 euro. Het OM meldt dat het een "fors bedrag" is.