Aan 106 scholen zijn gisteren de predicaten Excellente School 2014 uitgereikt door staatssecretaris Sander Dekker van onderwijs.

Vier van deze scholen staan in Utrecht.

De zogenoemde excellente scholen halen over de volle breedte goede resultaten. Met het predicaat 'excellent' wil de staatssecretaris van onderwijs scholen die uitblinken meer erkenning en waardering geven.

In het primair onderwijs in Utrecht krijgen de Daltonschool Rijnsweerd, OBS Overvecht en de Paulusschool in Tuindorp het predicaat excellent. Het Utrechts Stedelijk Gymnasium krijgt als enige school in het voortgezet onderwijs in Utrecht het predicaat.

Peter Verberg, directeur Daltonschool Rijnsweerd: "We zijn dik tevreden en heel blij met ons predicaat Excellente School 2014! Het predicaat is een waardering voor heel hard werken. Samenwerking en begrip voor elkaar maakt onze school excellent."

Trots

Nelleke Brouwer, directeur van obs Overvecht: "Ik ben trots om directeur te zijn van deze geweldige school. Voor de tweede keer het predicaat Excellente School ontvangen: dit is echt een bezegeling voor het harde werken en de passie van ons team."

Excellente scholen hoeven niet alleen excellente leerlingen te hebben laat Dekker weten. "Excellentie kenmerkt zich door oog te hebben voor iedereen en daar goed naar te handelen. Vanaf de eerste editie valt op dat juist basisscholen die onder moeilijke omstandigheden werken met het predicaat de erkenning krijgen die ze verdienen."