De Hardebollenbende heeft de voormalige prostitutiezone in de Utrechtse Hardebollenstraat voorzien van kunst. 

De 'bende' van de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten heeft deze actie donderdag ondernomen om: "De leegte op te vullen die niet in verhouding staat tot de verhalen die de straat te vertellen heeft."

De kunst is opgehangen aan de ramen waar vroeger de prostituees achter zaten. Volgens de Hardebollenbende lijkt de straat tegenwoordig rustig met flink wat leegstand.

"Maar de leegstaande kamers waren vroeger peeskamers, en de straat was het centrum van prostitutie in Utrecht. Het was een straat vol speelse interactie tussen de veelal Zuid-Amerikaanse prostituees en hun klanten. Maar sinds een paar jaar zijn de prostituees weg en is de sfeer van de straat verdwenen", laat de bende weten op Facebook.

De Hardebollenbende bestaat uit studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het project is uitgevoerd in het kader van een seminar. Verschillende studenten hebben in verschillende straten in de stad met bewoners gesproken, daar zijn meerdere kunstprojecten uit voort gekomen. Vanmiddag worden alle resultaten gepresenteerd.

Vrijdagochtend waren overigens enkele van de kunstwerken alweer van de ramen getrokken.

Bekijk foto's van de straat op DUIC.nl