De man die vorig jaar op 25 mei iemand neerschoot bij een café op de Medusadreef moet als het aan de officier van justitie ligt acht jaar de gevangenis in.

De 40-jarige verdachte wordt aangeklaagd voor poging tot moord en wapenbezit. Het slachtoffer overleefde de schietpartij.

De schietpartij vond plaats rond 6.30 uur, na sluiting van café Mazagan aan de Medusadreef. Het slachtoffer wist eerst nog weg te komen maar kwam op de kruising met de Kassandradreef ten val. Daarna werd nogmaals geschoten.

De gewonde man ging daarna terug naar het café en alarmeerde zijn gezin. Na onderzoek slaagde de politie erin om de verdachte op vrijdag 13 juni 2014 aan te houden. De verdachte weigerde lang een verklaring af te leggen, nu beroept hij zich op noodweer.

Sporenpatroon

Voor het bewijs baseert de officier van justitie zich op het sporenpatroon, het technisch bewijs aan de vluchtauto en op de verklaringen van de verdachte, de aangever en van meerdere getuigen.

Deze laatsten hebben aangegeven minstens drie schoten te hebben gehoord, dat de schutter zijn slachtoffer achtervolgde in de richting van de Kassandradreef en om de hoek nogmaals te hebben geschoten. Ook hebben ze de man met het pistool na het schieten snel zien wegrijden in een zwarte Volkswagen.

De officier kan zich niet vinden in de verklaring van de verdachte.