Opnieuw vertrekt er een lid van de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis in Utrecht. Willem Hustinx legt zijn taak als bestuurder vroegtijdig neer. 

Hustinx zou zijn functie bij het Diakonessenhuis opgeven in goed overleg met de Raad van Toezicht en met zijn collega`s.

Momenteel staat het ziekenhuis onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.  In dat kader staat het ziekenhuis voor de uitdaging om enkele ingrijpende veranderingen door te voeren. 

"Hustinx is van mening dat de organisatie gebaat is bij een nieuw leiderschap dat deze grote uitdaging onbevangen en met elan tot een succes kan maken", aldus het ziekenhuis in een verklaring. 

Tweede vertrek

Het vertrek van Hustinx is het tweede vertrek van een bestuurder in korte tijd. In november van vorig jaar stapte Rob Florijn al op als bestuursvoorzitter van het Diakonessenhuis. Hij vertrok vanwege "een zakelijk verschil van inzicht." 

Na het vertrek van Florijn werd bekend dat het ziekenhuis onder verscherpt toezicht kwam van de Inspectie. De veiligheid van patiënten en de kwaliteit van de gezondheidszorg was potentieel bedreigend. De inspectie benadrukte toen dat er noodzakelijke verbeteringen doorgevoerd moeten worden. Hunstinx`s noemt dat nu als belangrijkste reden voor zijn vertrek. 

Hustinx was sinds 1996 aan het ziekenhuis verbonden, aanvankelijk als internist. Tussen 2001 en 2009 vervulde hij tevens de rol van opleider interne geneeskunde. Van 1998 tot 2003 was hij stafbestuurder en enige tijd stafvoorzitter. Hustinx trad in 2009 toe tot de Raad van Bestuur.