In het voorjaar van 2014 zijn Utrechtse kunstenaars uitgenodigd om mee te dingen naar de opdracht om het burgemeestersportret van oud-burgemeester Wolfsen te maken. Hun inzendingen zijn vanaf woensdag te zien in een tentoonstelling in het stadhuis.

Sinds 1903 is het een Utrechts gebruik om de oud-burgemeesters te portretteren.

In 2014 is de opdracht voor het vervaardigen van het portret van voormalig burgemeester Wolfsen tot stand gekomen via een open procedure, waarin Utrechtse kunstenaars uitgenodigd werden om aanwezig te zijn bij een poseer-sessie met Aleid Wolfsen.

Aan deze oproep hebben 22 kunstenaars gehoor gegeven. Een jury, bestaande uit Jules van de Vijver (voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Jesper Rijpma (voormalig gemeenteraadslid voor de VVD) en Aleid Wolfsen zelf, maakte een keuze uit deze inzendingen.

De jury adviseerde het College om de Utrechtse kunstenaar Kees Wennekendonk de opdracht tot het vervaardigen van dit burgemeestersportret te geven. Dit portret komt eind 2015 te hangen in de portretgalerij van het stadhuis.

Alle inzendingen zijn nu te zien in een tentoonstelling in het stadhuis. Voor het maken van het portret was 10.000 euro vrijgemaakt. Dit leidde eerder tot ophef in de gemeenteraad.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het Stadhuis te zien van woensdag 7 januari tot en met donderdag 23 januari 2015.