Tijdens de feestdagen zijn er Utrecht minder woninginbraken gemeld dan het jaar ervoor, vanwege extra inzet van politie. 

Dat meldt DUIC. 

In de twaalf dagen rond de feestdagen is er door de politie groot ingezet op het tegen gaan van woninginbraken, berovingen en overvallen. Dat heeft geleid tot ongeveer twintig aanhoudingen en minder meldingen van woninginbraken dan het jaar ervoor.

Vanaf kerstavond 24 december tot en met 4 januari heeft de politie dagelijks op de 'donkere tijden’ acties gehouden om het werk van inbrekers te verstoren. In totaal zijn de verdachten aangehouden voor woninginbraken en het bezitten van inbrekerswerktuig. Ook werden er mensen opgepakt wegens wapenbezit en het overtreden van de Opiumwet.

Vooral in het zuiden en noorden van de stad werden veel zichtbare en onzichtbare controles gehouden.

Toch inbraken

De acties hebben niet helemaal kunnen voorkomen dat er toch woninginbraken, overvallen en berovingen in de stad hebben plaatsgevonden. In totaal werden er nog 94 woninginbraken gepleegd, maar het zijn er 70 minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ook werden er in deze periode drie straatroven en twee overvallen gepleegd. De intensievere inzet van de politie zal zeker tot maart worden voortgezet.