Oudjaarsdag in Utrecht verloopt tot nu toe rustig. Wel zijn er veel meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen op het meldpunt vuurwerkoverlast. 

In totaal zijn er meer dan 1200 meldingen van vuurwerkoverlast binnengekomen op het meldpunt vuurwerkoverlast. In de wijk Tuinwijk-West zijn tot nu toe de meeste meldingen binnengekomen; zo`n 105. 

De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat. Vanaf 18:00 tot 02:00 is het officieel toegestaan om vuurwerk af te steken.

Vijfentwintig lokale GroenLinks-fracties hebben het initiatief genomen voor het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Met de meldingen op de site willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen.

Vuurwerkteams

Utrecht heeft woensdag drie speciale vuurwerkteams op straat om het afsteekverbod te handhaven. Maar de overlast valt mee, zegt een woordvoerster. Wel heeft de gemeente eerder gezegd streng toe te zien op de regels rondom het afsteken van vuurwerk. 

In Utrecht is er daarom meer politie op de been. Ook is er meer ambulancepersoneel beschikbaar. 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Utrecht wordt woensdagavond om 20.00 uur stil gelegd. Donderdag wordt er een zondagse dienstregeling gereden. 

Weersverwachting

Tijdens oud en nieuw blijft het droog in Utrecht. Wel staat er een stevige wind uit het zuidwesten. In de avond en rond middernacht is het helder, maar in de loop van de nacht neemt de bewolking steeds verder toe. De temperaturen schommelen rond het vriespunt.