Bakker Roel op het Smaragdplein had maandagmiddag geen oliebollen meer te koop. Om half vijf was de bakker uitverkocht. Bijna 2.000 oliebollen waren toen over de toonbank gegaan.

Volgens de traditionele oliebollentest van het AD bakt Bakker Roel aan het Smaragdplein de beste oliebol van de stad. Dat hebben ze geweten. "Uit de hele regio komen mensen om bij ons oliebollen te kopen. Ze komen met de auto uit Amersfoort en met de fiets uit Overvecht", laat een medewerker weten.

De bakkerij had gerekend op extra klandizie en had daarom ook meer gebakken dan normaal. Toch was het niet voldoende. Om half vijf was er geen oliebol meer te vinden in de winkel. "Morgen zullen we er nog meer hebben. De hele nacht zal er door gebakken worden. Het is een drukke tijd voor de medewerkers, maar ook een heel leuke."

Bakker Roel stond met een 8,5 voor zijn bol op plek 13 van de AD Oliebollentest en was daarmee de beste in Utrecht.Volgens de jury probeert Bakker Roel "met eigen producten voet aan de grond te krijgen en dat lukt met deze oliebol prima. 'Lekker' is een veelgehoorde beoordeling. Mooie structuur en dito vulling. Houden zo."