De prijzen voor een kerstdiner in Utrecht liggen ver uit elkaar. Utrecht biedt zowel de goedkoopste driegangendiners van Nederlands als de duurste zesgangendiners.

Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl onder 259 restaurants die kerstmenu's aanbieden.

Vergeleken met de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen biedt Utrecht de goedkoopste driegangendiners aan. Een driegangendiner kost in de stad gemiddeld 29,46 euro. Landelijk ligt die prijs op gemiddeld 32,71 euro.

Tegelijkertijd biedt Utrecht ook de duurste zesgangendiners aan. Hiervoor betaalt men in de Domstad gemiddeld 85,25 euro. Het landelijk gemiddelde ligt een stuk lager met 59,85 euro. Na Utrecht moet het meest worden betaald voor een zesgangendiner in Amsterdam, daar ligt de prijs op 57,79 euro, nog onder het landelijke gemiddelde.

Vijfgangendiner

In Groningen komt men de goedkoopste vier-, vijf- en zesgangendiners tegen. Een vijfgangendiner kost in de stad gemiddeld 39,50 euro. In Utrecht ligt de prijs van een vijfgangendiner met Kerstmis gemiddeld op 54,05 euro.

Amsterdam heeft de duurste vier- en vijfgangenkerstdiners en Rotterdam heeft met gemiddeld 36,36 euro de kostbaarste driegangendiners.