Het Universiteitsmuseum Utrecht heeft zondag zijn zestigduizendste bezoeker getrokken in 2014. Niet eerder kwamen er zoveel bezoekers naar dit museum in een jaar tijd.

Vorig jaar trok het museum ook al een recordaantal bezoekers, 55.000, maar dit jaar kwamen er weer meer mensen naar de Lange Nieuwstraat.

Annebeth Felet van het Universiteitsmuseum denkt dat vooral de voorstelling Tot op het bot en de verkiezing van het meest 'kidsproof museum van de provincie Utrecht' dit jaar de redenen zijn van het wederom gestegen bezoekersaantal.

In de populaire tentoonstelling Tot op het bot ontdekken bezoekers de overeenkomsten van mens en dier aan de hand van de brede collectie van skeletten, gebitten, huiden, wervels, vinnen, harten, darmen, geweien en vele andere lichaamsdelen. De tentoonstelling is nog tot en met december 2015 te zien.

Kindvriendelijk

Eerder dit jaar werd het Universiteitsmuseum uitgeroepen tot meest ‘kidsproof museum van de provincie Utrecht’, nadat kinderen t/m twaalf jaar een jaar lang musea door heel Nederland beoordeelden. Het museum kreeg een 8,2 van de Museuminspecteurs, dat online vragenlijsten in laat vullen door kinderen.

De komende periode gaat de organisatie zich richten op een uitbreiding van het museum in de vorm van een andere inrichting en misschien wel een verbouwing. "We willen natuurlijk graag nog geschikter worden voor meer bezoekers op de lange termijn", aldus Felet.