Utrecht krijgt de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. De keuze op Utrecht is gevallen omdat de meeste mensen die geld investeerden aangaven dat ze de winkel hier willen zien.

Dat heeft initiatiefnemer Wim van Dijk van Bag&Buy maandagochtend laten weten.

De verpakkingsvrije winkel is een nieuw winkelconcept in Nederland waarbij veel verschillende producten zoals noten, gedroogd fruit, muesli, zaden, olie, azijn en wijn in bakken, dispensers, kruiken en vaten liggen. Er kan precies zoveel of weinig gekocht worden als men wil.

"Bag & Buy wil de overdaad aan verpakkingen terugdringen en verspilling tegengaan. In de winkel koop je éénmalig een pot of fles of je neemt iets mee van huis waar de producten in kunnen. Ook biologisch afbreekbare zakjes zijn beschikbaar."

Foodstraat

Van Dijk is blij dat de winkel in Utrecht gaat komen. Hij laat weten dat ze nu op zoek gaan naar een geschikte locatie. "Het moet een gezellige foodstraat zijn. Een type straat als de Nachtegaalstraat. Een juiste locatie is cruciaal voor het succes." 

Het streven is om een geschikt pand te vinden in het eerste kwartaal van 2015. In de zomer hoopt Van Dijk open te kunnen gaan.

De financiering van de winkel is voor een groot gedeelte bijeengebracht door crowdfunding Het doelbedrag van 75.000 euro werd vorige week gehaald.