Een jeugdlid van de Utrechtse SV Kampong is ernstig gewond geraakt na afloop van een uitwedstrijd. 

De speler uit team E7 bleef na de wedstrijd samen met enkele medespelers nog even voetballen.

Door een schot tegen het doel dat ze gebruikte kantelde deze en viel het doel op het hoofd van de 10-jarige Tomas Schoemaker. Het ongeluk gebeurde op 8 november. Het is onduidelijk of de jongen in coma ligt na het ongeluk.

Frank van Heusden van Kampong laat weten: "Het nieuws is bij iedereen die bij Kampong betrokken is hard aangekomen. Wij wensen de familie en naasten van Tomas heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd en hopen Tomas snel weer bij Kampong terug te zien."

Naar aanleiding van het ongeluk heeft de KNVB een waarschuwing gegeven voor het gebruik van mobiele doeltjes, zo meldt het AD.

Mobiele doeltjes kunnen makkelijk opgetild worden om zo op de juiste plek neergezet te worden. Maar de doeltjes staan vaak niet vast en kunnen dus omvallen. Sommige voetbalverenigingen gebruiken ze daarom ook niet meer.

Veiligheidscheck

Ook Kampong laat weten een veiligheidscheck te doen: "Ondanks het feit dat het ongeval niet bij Kampong heeft plaatsgevonden zal er de komende tijd toch een veiligheidscheck op onze materialen worden uitgevoerd en zullen de procedures rondom veiligheid worden aangescherpt."

Het ongeluk gebeurde bij VV Sterrenwijk, voorzitter Henk-Jan van den Berg laat aan het AD weten dat het doel dat omviel nog van de oude stempel was: "Het gaat om een ouder, zwaarder model dan nu gangbaar is." De doeltjes zijn inmiddels niet meer in gebruik.