Het college van B en W laat in een reactie op schriftelijke vragen van de PvdA weten niet bereid te zijn om Zizo! op de Oudegracht te houden.

Zorgorganisatie Reinaerde maakte onlangs bekend dat het aflopende huurcontract niet verlengd gaat worden vanwege de hoge kosten.

Zizo! is een lunchroom en een giftshop die bijna volledig wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. De winkel bestaat ruim twintig jaar. De PvdA is bang dat door het verdwijnen van de zaak, het volgens hen succesvolle concept, voor de stad verloren gaat.

Het college van B en W laat in reactie weten het unieke en de belangrijke functie die Zizo! heeft in te zien. Ook is er begrip voor cliënten en personeel die graag in de binnenstad zouden willen blijven.

Onvermijdelijk

Het is echter volgens het college van B en W onvermijdelijk dat Zizo! verdwijnt. Met een overplaatsing van de cliënten naar een andere locatie kunnen de kosten meer in de cliënten en niet in hoge huur van een pand geïnvesteerd worden.

Verder ziet het college van B en W het niet als haar taak om bij te springen. Zorgorganisatie Reinaerde heeft aangegeven dat de zorg voor alle cliënten van Zizo! ergens anders zal worden voortgezet.