De 32-jarige Jelte Keur uit Utrecht is erin geslaagd een wel heel bijzonder filmpje te maken van de Domtoren in de mist. De video werd vanuit de lucht gemaakt met een drone. 

"Ik heb maanden gewacht op deze weersomstandigheden'', vertelt Keur woensdag aan NU.nl. "Vier dagen geleden was het dan eindelijk zo ver. Ik ben om negen uur 's ochtends gelijk op mijn fiets gesprongen en heb mijn drone laten vliegen."

Het fraaie resultaat werd dinsdagavond op Youtube gepubliceerd:

Domtoren in de mist
Domtoren in de mist

Bekijk hier ook hoe Keur te werk gaat

'Fascinerend'

"Ik weet nog dat ik als kind het zo fascinerend vond dat wolken om een gebouw heen konden hangen", zegt Keur. "En dat je dan vanaf het dak van het gebouw, de bovenkant van de wolken kan zien. Dat wilde ik graag filmen van de Domtoren. En dat heb ik nu gedaan."

Keur heeft samen met een vriend het filmpje gemonteerd. "Hij heeft zijn eigen videoproductiebedrijf en kan dus goed bewerken. We hebben samen overlegd over wat we mooie beelden vonden. Ik heb zelf geen scholing gehad in videobewerking, maar ik zie wel wat ik mooi vind."

Gevaren

Bezwaren over mogelijke gevaren van het gebruik van een drone wijst Keur van de hand.

"Vaak krijg ik opmerkingen als 'daar kun je een bom onder hangen' of 'ga je nu de blote buurvrouw bespieden?' Of mensen zijn bang dat de drone tegen ze aanvliegt. Maar van een auto weet je toch ook dat je mensen dood kunt rijden? Maar dat doe ik toch ook niet?  ''Ik doe er heel voorzichtig mee." 

"Ik heb al eens eerder een filmpje gemaakt over de Domtoren, voor mijn familie in Friesland. Dat werd ook al snel zo'n vijftigduizend keer bekeken, ongelooflijk.''

De teller op Youtube staat bij de drone-video van de Utrechtse Domtoren woensdagochtend nog op 350.