De winkel Xenos moet vertrekken uit winkelcentrum Hoog Catharijne. Xenos stapte naar de rechter toen het huurcontract werd opgezegd door winkelbelegger Corio. De rechter gaat echter in het belang van Corio mee.

 

Perswoordvoerder van Corio Eva Lambooij laat weten dat "de rechter heeft besloten dat het belang van het gehele winkelcentrum groter is dan het belang van een individuele winkel." Xenos moet op 1 juli 2015 het pand opleveren.

Vanwege de ingrijpende renovaties aan het winkelcentrum heeft eigenaar Corio het huurcontract opgezegd. Xenos was het daar niet mee eens en stapte naar de rechter.

Corio is Hoog Catharijne aan het herontwikkelen, met grote verbouwingen tot gevolg. De winkeliers moeten plaats maken om ruimte te creëren voor de verbouwingen. Niet alle winkeliers zijn het daar mee eens. 

Toko Centraal

Al jaren wordt er met winkeliers in het winkelcentrum gesproken over de toekomstplannen. Zo vertrok bijvoorbeeld Toko Centraal na meer dan veertig jaar uit het gebied. Een plek in het nieuwe Hoog Catharijne zou te duur zijn voor de winkel. De Toko kon terecht in een ander winkelcentrum van Corio, in Nieuwegein.

"Sommige winkeliers kunnen zich vestigen in het nieuwe Hoog Catharijne", vertelt Lambooij. Maar Corio geeft geen terugkeergarantie.

Lambooij benadrukt het belang van de verbouwingen. "We begrijpen dat de winkeliers graag in het huidige winkelcentrum zitten, er is zeker wederzijds begrip. Maar de herontwikkeling is nu echt nodig, anders blijven de inwoners van Utrecht met het Hoog Catharijne zitten zoals we dat nu kennen."