Bij een inval van de politie in growshop Garden Team in Lage Weide heeft de politie een in werking zijnde hennepplantage en een grote hoeveelheid ammunitie aangetroffen.

Deze combinatie van feiten wordt door gemeente en politie beschouwd als een ernstig gevaar voor de openbare orde, veiligheid en gezondheid. Nader onderzoek is inmiddels ingesteld en burgemeester Jan van Zanen heeft het pand direct na de vondst gesloten.

Afhankelijk van het nadere onderzoek en verdere informatie kan het pand, op grond van artikel 13b van de Opiumwet, voor langere tijd gesloten worden.

Legale tuinbouw

Op de site van Garden Team staat dat het bedrijf zich alleen richt op legale tuinbouw: ''De door ons aangeboden materialen zijn bedoeld om uitheemse biotopen te creëren en onderhouden. Wij zijn ons ervan bewust dat deze materialen ook te gebruiken zijn om andere planten/cannabis/hennep/wiet te kweken. Indien wij vermoeden dat de bij ons aangeschafte materialen gebruikt gaan worden voor de beroeps- en bedrijfsmatige hennepteelt en de illegale teelt van een grote hoeveelheid cannabis, zullen wij niet leveren.''