Parcours marathon van Utrecht gepresenteerd

De marathon van Utrecht keert na twee jaar weer terug. Het parcours voor de 'Utrecht Science Park Marathon 2015' werd donderdag onthuld op sportcentrum Olympos.

Na de laatste marathon in 2012  kon men niet door met organisatie vanwege financiële problemen.

Op 22 maart 2015 finishen alle lopers in het Science Park op de Cambridgelaan. Bij de laatste edities van de marathon was de finishlijn altijd bij de Jaarbeurs getrokken

Organisator en parcoursbouwer Arjen de Ruyter bestudeerde maandenlang Utrecht via Google Maps en stippelde zodoende zijn ideale route uit. 

De lopers doen tijdens hun tocht door Utrecht het centrum en de oostzijde van de stad aan. Uiteindelijk voert het parcours de lopers onder andere langs het Wilhelminapark, onder de Dom door, ligt er een lus om Fort Rhijnauwen heen en is er een passage door Bunnik.

Mensen kunnen zich voor diverse afstanden inschrijven. De sportievelingen en wedstrijdlopers die de marathon lopen, maken twee keer een rondje van 21,1 kilometer door Utrecht. 

Platleggen

"We hebben in samenspraak met onze partners besloten om niet één grote ronde van 42 kilometer te maken, we willen niet de hele stad platleggen", zegt De Ruyter. "Verder is er het voordeel dat er meer publiek langs de kant staat om aan te moedige."

Om de organisatie van de grond te krijgen ging De Ruyter een partnership aan met verschillende partijen zoals de Hogeschool Utrecht en het UMC op de Uithof.

Directeur van het Science Park Floris van Gelder is blij dat hij het evenement in samenwerking naar De Uithof heeft kunnen trekken. "Het terrein is al lange tijd veel meer dan alleen studiegebied. De Tour komt volgende zomer langs, we hebben de populaire evenementen in de Botanische Tuinen en sport staat bij ons al langer hoog in het vaandel", aldus Van Gelder.

Partners

In totaal droegen de gezamenlijke partners op het Science Park 50.000 euro bij om de marathon te ondersteunen. Vanuit de gemeente komt er 30.000 euro bij.

Wethouder van Sport Paul Jansen is blij dat het evenement weer terug is in de stad. "Het is goed dat het aanbod wat betreft hardloopevenementen weer groter wordt in de stad en het Science Park is volgens mij een hele mooie locatie voor het evenement."

"Verder is het mooi dat de organisatie heeft nagedacht om de stad wat betreft verkeershinder zoveel mogelijk te ontzien. Ik zie er heel erg naar uit om op 22 maart 2015 bij de finish te staan."

Lees meer over:
Tip de redactie