De zuil van beeldhouwer Andre Volten is bij Jaarbeurs in Utrecht teruggeplaatst.

Het roestvrijstalen kunstwerk van achtentwintig meter hoog staat nu op het Jaarbeursterrein aan de Overste den Oudenlaan

Het beeld is een van de vier monumentale onderdelen van de installatie die Volten voor de Jaarbeurs maakte. Volten was een belangrijk abstract beeldhouwer van de tweede helft van de twintigste eeuw in Nederland. Het project voor de Jaarbeurs was het grootste dat hij maakte.

Meer beelden op DUIC.nl

Herinrichting

Naast de zuil omvat Voltens ontwerp twee in elkaar grijpende cirkels van basaltlava, zes grote cirkelelementen uitgevoerd in brons en de vijftig meter lange luifel die toegang tot het Jaarbeursterrein verschaft.

Afgelopen maanden zijn drie delen van de installatie ontmanteld in verband met de herinrichting van het gehele Jaarbeursterrein. Alleen de luifel staat nog, deze zal volgend jaar verhuizen. De herplaatsing van de installatie zal in fasen verlopen.

De luifel en de cirkelvormen zullen samen met de zuil in een nieuwe samenhang de toekomstige entree tot het Jaarbeursterrein markeren aan de Overste den Oudenlaan.