Directeur van het Spoorwegmuseum Paul van Vlijmen heeft dinsdagmiddag de Zilveren Stadsmedaille ontvangen uit handen van loco-burgemeester Margriet Jongerius. 
 

Van Vlijmen neemt na 25 jaar dienst als directeur, afscheid van het Spoorwegmuseum.

Personeel en relaties hebben feestelijk afscheid genomen van de directeur die de afgelopen 25 jaren zijn stempel op het museum drukte. Beginnend met de verbouwing in 1989 ter ere van 150 jaar spoorwegen.

Van Vlijmen werd op de bijeenkomst door de loco-burgemeester ook wel "de nestor van de museumdirecteurs in Utrecht" genoemd. Hij kreeg vervolgens een Zilveren Stadsmedaille.

Personen die zich langdurig in bestuurlijke functies op breed maatschappelijk terrein voor de stad verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen voor deze eremedaille in aanmerking komen.

Vernieuwend

De grote vernieuwing van 2005 is de meest in het oog springende verandering die op het conto van Van Vlijmen geschreven kan worden.

Met het baanbrekende museumconcept rond de vijf werelden van het spoor, met als rode draad educatie door vermaak, zette Van Vlijmen het museum nationaal en internationaal op de kaart als vooruitstrevend en vernieuwend.

Vorig jaar groeiden de bezoekersaantallen naar 362.000. Dit jaar verwacht het museum uiteindelijk boven de 400.000 bezoekers per jaar uit te komen. Van Vlijmen wordt vanaf 1 november directeur van de Stichting Defensiemusea.

Lees hier een interview met Paul van Vlijmen