Utrechtse horecaondernemers niet blij met komst Vapiano

De horecaondernemers op de Neude zijn niet blij met de mogelijke komst van de Italiaanse restaurantketen Vapiano.

Vapiano heeft onlangs een aanvraag ingediend om ruimte te gaan huren in de Neudeflat. Volgens ondernemers aan de Neude mag en kan dit niet.

De ondernemers hebben gezamenlijk bezwaar ingediend tegen de vergunningsaanvraag van Vapiano. Het Italiaanse restaurant  zou 11.000m2 willen gaan huren in de Neudeflat. Volgens hen is er sprake van oneerlijke concurrentie.

Afwijken van regels

De Neudeflat heeft namelijk helemaal geen horecabestemming, zeggen ze. Ondernemers zijn bang dat de gemeente toch gaat afwijken van de regels. Utrecht zou volgens hen heel graag af willen van de ruimte nadat gemeenteambtenaren massaal vanuit de Neudeflat naar het nieuwe stadskantoor zijn vertrokken.

De horecaondernemers vrezen verder voor een overschot aan restaurants in Utrecht. In het nieuwe Hoog Catharijne en oude postkantoor komt vermoedelijk ook meer horecaruimte dan er nu is.

Vergunningsaanvraag

Donderdag vergadert het bestuur van de Utrechtse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland over de vergunningsaanvraag van Vapiano.

Tot die tijd wil voorzitter Erik Derksen en eigenaar van restaurant Buurten nog niets loslaten. “Ik heb op dit moment geen idee of de aanvraag van Vapiano een reële kans van slagen heeft. We gaan donderdagochtend om tafel en pas dan kan ik misschien wat meer loslaten. Het enige dat ik weet is dat er tot nog toe bij de gemeente gemengde geluiden te horen zijn over de aanvraag van Vapiano”, aldus Derksen.

Lees meer over:
Tip de redactie