PvdA Utrecht wil overlast 'Verdomhoekje' aanpakken

De PvdA in Utrecht wil dat er een integrale aanpak komt om de overlast bij het Verdomhoekje in de buurt Nieuw-Engeland aan te pakken.

"De bewoners van het Wolff en Dekenplein moeten zich weer veilig kunnen voelen in hun eigen woonomgeving", vertelt gemeenteraadslid Bülent Isik.

Lege bierblikjes in de bloembakken, geluidsoverlast en zelfs bedreigingen, de bewoners klagen al jaren. Ook de PvdA in Utrecht benadrukt dat er veel overlast is. "Drugsdealers, auto’s die af en aan rijden, parkeeroverlast, inbraken, mensen die tot diep in de nacht rondhangen, geluidsoverlast en veel afval op straat."

De bewoners durven volgens de politieke partij de overlastgevers niet aan te spreken of er melding van te maken uit angst voor represailles.

Gesproken

PvdA-raadslid Isik is zelf ter plaatse geweest en heeft gesproken met meerdere bewoners. Hij constateert samen met bewoners dat ondanks dat de gemeente twee jaar geleden een aantal zaken heeft gesloten, de overlast daarmee nog niet is beëindigd.

"Daarom heb ik samen met mijn collega Marleen Haage het college gevraagd, conform een eerdere toezegging van de vorige burgemeester, lokaal winkelsluitingstijden op te leggen", aldus Isik.

Lees meer over deze kwestie op DUIC.nl

Lees meer over:
Tip de redactie