In het winkelcentrum The Wall gelegen langs de A2 moet een bowlingbaan, een restaurant en een kinderspeelparadijs komen. Voor dit plan is een vergunning aangevraagd bij de gemeente Utrecht.

Het gebouw, dat tegelijkertijd dient als geluidsscherm, heeft al lang te kampen met leegstand zou de extra ondernemingen goed kunnen gebruiken.

"Eindelijk komt 'ie er", staat in de vergunningsaanvraag. Het concept moet Fun in The Wall gaan heten en bestaat uit drie onderdelen.

Het kinderspeelparadijs Jungle Adventure moet ruim 1500 vierkante meter beslaan en richt zich met de vele speeltoestellen op kinderen tot 12 jaar.

Het restaurant gaat Rodizio Tex-Mex heten en gaat Texaanse recepten verenigen met Mexicaanse specialiteiten. De bowlinghal zal acht banen krijgen voorzien van LED lichteffecten en andere moderne technologieën.

The Wall is de laatste jaren vaker in het nieuws gekomen, veelal doordat het winkelcentrum last heeft van leegstand. Ook is de voormalige eigenaar van The Wall op dit moment voortvluchtig. Het prestigeproject is nooit echt een succes geworden.

Nieuwbouwgebied

Toch zijn er volgens de vergunningsaanvrager vele redenen te noemen om zich te vestigen in The Wall. "Het is het grootste nieuwbouwgebied van Nederland met relatief veel jonge inwoners en het blijkt dat er een gebrek is aan goede en voldoende voorzieningen."

Fun in the Wall laat weten op 250 bezoekers per dag te rekenen. In de aanvraag wordt benadrukt dat de bewoners van de Vinex-wijk last kunnen krijgen van het uitblijven van goede voorzieningen. Zo zouden er problemen als hangjongeren en wegblijvende huizenkopers of huurders kunnen ontstaan.

Fun in the Wall wil deze mogelijke ontwikkeling voorblijven en denkt een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het uitgaansklimaat in Leidsche Rijn. De vergunningsaanvraag ligt op dit moment ter beoordeling bij de gemeente.