De gemeente Utrecht is genomineerd voor een Vluchtelingen Werk Award 2014

 

Deze awards worden door Vluchtelingen Werk Nederland uitgereikt aan gemeentes en bedrijven die zich inzetten voor vluchtelingen in Nederland.

De afgelopen maanden kon iedereen bedrijven en gemeentes aandragen. De jury heeft inmiddels in beide categorieën de beste drie gekozen.

Naast Utrecht zijn ook Staphorst en Sittard-Geleen nog in de race voor de titel Beste Gemeente. "Utrecht neemt haar zorgplicht in woord en daad heel serieus, met onder meer de noodopvang en het ex-amateam", is te lezen bij de bekendmaking van de genomineerden. 

De gemeente Utrecht maakt zich al langere tijd hard voor de opvang van asielzoekers en steunt deze initiatieven financieel.

Terugblikken

Dit jaar bestaat Vluchtelingenwerk Nederland 35 jaar. Op 30 oktober vindt er een maatschappelijk congres plaats waar wordt teruggeblikt op afgelopen jaren.

Ook zal de huidige positie van vluchtelingen in Nederland en Europa worden besproken. Minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Fred Teeven zullen hierbij aanwezig zijn. Op deze dag vindt ook de uitreiking van de awards plaats.